https://www.medellinsecret.nl/secrets/_98____NL
> Bekijk winkelmandje

#1 MyCoffeeSecret

Het geheim van Stricly very hard beans

De koffiestruiken op onze Finca La Luisa staan op steile hellingen boven de 1800 meter en groeien in de ijle lucht zo langzaam dat de bessen heel hard worden en daarom ware smaakbommen. We noemen dit Strictly Very Hard Beans. Als je eenmaal S.V.H.B. koffiebonen hebt geproefd smaakt dit naar meer.

 


#1 MyCoffeeSecret

Het geheim van Stricly very hard beans

De koffiestruiken op onze Finca La Luisa staan op steile hellingen boven de 1800 meter en groeien in de ijle lucht zo langzaam dat de bessen heel hard worden en daarom ware smaakbommen. We noemen dit Strictly Very Hard Beans. Als je eenmaal S.V.H.B. koffiebonen hebt geproefd smaakt dit naar meer.

 


#2 MyCoffeeSecret

Girl Power

Juan Valdez en al die andere zware gerimpelde stoere koffieboeren die in full colour op de sites van koffiemerken verschijnen zijn altijd mannen. Medellín Secret’s koffieplantages La Luisa in Colombia en Santa Elena in Costa Rica worden sinds jaren door Silvia Vargas (La Luisa) en Luz Marina Trujillo (Santa Elena) gemanaged. Zij zijn ambitieuzer en innovatiever dan hun mannelijke collega’s waardoor ze een hogere kwaliteitsscore weten te bereiken. Eén van de redenen waarom Medellin Secret haar koffie nooit melangeert!

 


#3 MyCoffeeSecret

Iedere boon telt

Iedere boon telt! Waarom? Omdat iedere koffieboon in jouw kopje koffie invloed heeft op de smaak. Colombia wil zich profileren als topkoffie land en daarom eist de Colombiaanse koffie-autoriteit dat alle bonen die geëxporteerd worden voldoen aan scherpe eisen. In
een zak koffie mogen per 250 koffiebonen er 12 in zitten die de smaak negatief beïnvloeden. Waarom de Medellín Secret bonen nog lekkerder zijn? Omdat onze kwaliteitscontrole op de finca nog scherper is, wij hebben zero tolerance tegen zogenaamde schele bonen. In onze koffie mogen ze helemaal niet voorkomen, wij accepteren er dus 0. Dat proef je!


#4 MyCoffeeSecret

Rijpe bonen

Op Finca La Luisa in Colombia wordt gewerkt met de natte methode om de koffieboon van de bes te scheiden. Nadat de rode koffiebessen geplukt zijn, worden ze in het natuurlijke water dat uit de bergen stroomt, gewassen en gefermenteerd. De goede rijpe bessen zijn zwaarder en zinken naar de bodem. De enkele aangetaste of onrijpe bonen blijven drijven en kunnen zo makkelijk worden verwijderd. In dit proces lost het vruchtvlees en het slijmlaagje rond de boon op en blijft een mooie schone boon over die vervolgens gedroogd wordt. Klaar voor vervoer!


#5 MyCoffeeSecret

Onder de parasol

Finca La Luisa in Colombia heeft door haar ligging dichtbij de evenaar een heerlijk klimaat: Een lekkere temperatuur, veel zonneschijn en weinig regen. Maar door die ligging bij de evenaar staat de zon wel vol te branden! Iets wat nieuwe, jonge Medellín Secret koffieplanten niet zo fijn vinden. Daarom staan onze jonge koffieplanten lekker in de schaduw van een grote broer of zus. Deze zijn zo geknipt dat ze als een parasol over de jonge plant heen buigen. Daardoor kunnen jonge plantjes in de verkwikkende schaduw opgroeien om later die heerlijke koffiebessen te laten groeien aan hun takken.