https://www.medellinsecret.nl/koffiebonen/_78____NL
> Bekijk winkelmandje
 

The story of Medellín - Koffie met een speciaal verhaal

Medellín Secret is een koffielabel met een uniek verhaal. De naam Medellín Secret maakt je nieuwsgierig. Wat is het geheim achter deze kwalitatief hoogwaardige en authentieke Colombiaanse koffie?

Koffie gemaakt van één type boon

Medellín Secret is een verhaal vol romantiek en dramatiek. Medellín Secret is een unieke koffie gemaakt van één type boon. Deze boon is afkomstig van de finca (plantage) la Luisa die op ongeveer 1700 meter hoogte in de Colombiaanse bergen van Medellín ligt. De koffie, of tintico, zoals de Medellín-mensen hun kleine kopjes koffie noemen, is zeldzaam lekker en zacht.

Arnold Noorduijn, toen manager bij Royal Friesland Food, kwam in contact met de tintico en bijzondere mensen van de Medellín regio doordat hij verliefd werd op een mooie Colombiaanse vrouw. Haar familie is eigenaar van de finca en samen met zijn zwager Diego Gonzalez heeft hij zijn droom verwezenlijkt. Hij wilde niets liever dan deze zeldzaam zachte koffie naar Nederland te krijgen, zijn Medellín Secret.

Meer dan alleen koffie

Het geheim omvat meer dan alleen koffie. De mensen uit de regio, de medewerkers van de plantage zijn zo bijzonder, lief, vrolijk en sterk. Deze liefde en kracht proef je! ‘Het is daar zo mooi, bijna niet te omschrijven, dit verhaal moet verder verteld worden.' Het tragische is dat de medewerkers op koffieplantages jarenlang onderdrukt zijn geweest. Voor de finca la Luisa heeft Arnold Noorduijn daar een einde aan gemaakt. Dat maakt Medellín Secret bijzonder.